Posted by: alidahlan | Disember 9, 2008

14 hari kemudian..

 

Kelmarin 9hb Dis… cukup 14 hari auni lahir ke dunia…
Haritu hari ke 7 telah diadakan kenduri untuk auni…
skarang nih hari ke 14 auni telah dibotakkan…. hahaha dah macam abah dah…

Sebenarnya atau sepatutnya yg mencukur auni… abah laa… tapi abah tak berani…. mmg malu la kan… abah sendiri tak cukur kepala anaknya… tapi nak buat camana, abah ni penakut, takut terluka kepala auni…. lenkali abah cuba….

Makton jiran yang tolong cukur auni tadi…. rambut auni lebat betul… banyak la kot agaknya kalau timbang berat ni nanti… Masa cukur tadi auni tidor jer, cuma last2 rambut kat belakang, auni dah mula menangis manja… kepala pusing sana sini…. memberontak tanak kena potong ekor kat belakang… hehehehe… namun kesabaran Mak ton berjaya membotakkan auni seluruh kepala. kemudian lepas mandi, Tok Abah datang ‘belah bibir’ auni dengan pisang dan madu… selesai sudah acara, yang tak perlu menghabiskan duit dengan memanggil marhaban dan sebagainya yang tak pernah dilakukan oleh Nabi Muhammad…. melayu jer lebih2!

Alhamdulillah.

Advertisements

Responses

  1. Dah makin besar ‘auni, sorry p/lg m/lg tak ada masa tu.. tapi apa2 pun moga abah, ibu dan ‘auni sihat2 selalu ya.

  2. untung auni ada tok yg boleh buat tahnik sendiri..x yah panggil orang lain..

  3. Pengajian Kitab Sairus Salikin oleh al-Fadhil Ustaz Ahmad Fahmi Zamzam

    Tarikh: 22 Dhulhijjah 1429/ 20 Disember 2008 (Sabtu) dan 23 Dhulhijjah 1429/ 21 Disember 2008 (Ahad)

    Lokasi: Masjid al-Falah USJ 9, Subang Jaya
    Masa: 9.00 pagi – 12.30 tengahari

    http://pondokhabib.wordpress.com

  4. alhamdulillah,tahniah ali…akak teringin anak pempuan tapi Allah tak izin tak ppelah anak lelaki pun rezki Allah juga kan.

  5. Bertuah auni surrounded by love all around.

    Bah, yang ayah last sekali tu, komen aku ialah takpaaa localization of a universal practice is always good.


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: