Posted by: alidahlan | Disember 4, 2008

Kembali ke pangkuan abah

Assalamualaikum….

dah lama abah tak update blog auni nih… sebab ‘mac’ abah nih dalam proses pinjaman oleh salah seorang uncle auni.

Last abah update… keputusan auni 16.5… 

hari esok nya keputusan auni menurun lagi… 15.3, tapi tak dapat kluar lagi…. abah dtg mlawat dengan style rambut terbaru… hehehe….

muka auni serius macam abah…. hehehe

2 Dis

Di rumah tok abah telah pun bermula majlis Aqiqah untuk auni…. walaupun auni tak ader, majlis aqiqah dijalankan jugak, takut kambing habis! hehehe…. dalam rancangan majlis bercukur auni akan diadakan kemudian. Abah minta maaf sebab abah bangun lambat… tak sempat amik gambar kambing…

Paklang Akram, Tokngah ngan Tok Eii tgh cuci kambing yang baru lepas di lapah.

Hari aqiqah auni.. Atuk ngan Opah dari Shah Alam pun turun… diorang datang tengok auni dulu kat hospital… sian kat Atuk ngan Opah… datang dr jauh dapat tgk auni disebalik pintu pagar jer…memang undang hospital begitu untuk wad ICU kanak-kanak. Ibu auni gembira sangat sebab Atuk ngan Opah datang… Mak usu Jiha pun datang sekali… dia yg paling excited nak jumpa auni.

Pada masa yang sama… keputusan Jaundice Auni kluar… 11.9!! maksudnya auni dibenarkan keluar, yahooo!! seronok betul abah…. rindu nak dengar suara auni nangis lagi… dua malam jer abah sempat dengan auni!

4 dis

Hari ini Ibu awal pagi dah kena “tungku” dengan Tokcik… nak bagi ibu slim balik… baru abah happy!! hehehe…. abah pun nak kena “tungku” jugak kot? sebab berat abah dah berlebihan sangat nih….. hehe.

Lepas Ibu berubat, Abah bawak auni pegi klinik ibu dan anak untuk check kuning sekali lagi… Alhamdulillah kuning auni turun lagi…. kali 7.0! Hari sabtu ini last auni akan kena check kat Kangar… kalau turun… auni bebas kuning! Amin……

Lepas tu abah bawak Ibu pulak pegi tempat auni keluar hari tu… check jahitan ibu… alhamdulillah jahitan ibu semakin sembuh.

 

abah.

Advertisements

Responses

  1. Syukurlah auni dah boleh keluar hospital.

    Karang daddy lebih risau tak tau apa lagi yang dia nak cukur! Hahahhaha…

  2. abh nazaR ke ?

  3. Alhamdulillah, abah jangan lupa sujud syukur ya. moga ‘auni membesar dengan sihat dan ceria ya.

  4. alhamdulillah..lepas ni lagi sakan la abah auni tue dgn senapang gajah dia..dah la mahal..rezeki auni dapat percuma seumur hidup…hehee


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

Kategori

%d bloggers like this: